Notícies

Projecte Xcelence

El projecte Xcelence – Escoles que Inspiren, de la Fundació Bertelsmann i Empieza por Educar, treballa per oferir una excel·lent orientació acadèmica i laboral a l'alumnat de secundària. La nostra escola ja fa dos anys que es va adherir al projecte.

El projecte està basat en experiències internacionals i pretén oferir una orientació primerenca, continuada, de qualitat i educativa als joves de la ciutat. Per a aconseguir-ho, ho fa a través dels centres educatius i del seu professorat donat que entén que l'orientació és una tasca i responsabilitat de tot l'equip docent.

El projecte es basa en dues fases. En la primera fase, cal diagnosticar com està l'orientació al centre educatiu a través d'una autoavaluació i d'una anàlisi del pla d'acció tutorial i l'orientació que es du a terme al centre. En una segona fase, es treballa per reformular l'orientació que fins ara es duia a terme i estendre-la des de 1r d'ESO fins al batxillerat, de manera que els i les joves comptin amb un acompanyament orientador des de l'inici de la secundària. D'aquesta manera, l'orientació acaba convertint-se en un element estratègic dins el centre educatiu.

Un dels punts prioritaris del projecte és la participació d'agents externs com a font d'inspiració per als i les joves. En aquest sentit, s'organitzen trobades inspiradores en les quals participen empreses del municipi.

A la nostra escola, aquestes trobades es fan en dos moments. En un primer moment, l'alumnat rep a l'escola la visita d'exalumnes que estan cursant educació postobligatòria per tal que puguin conèixer de primera mà com és el canvi d'etapa i allò que han de tenir més en compte a l'hora de decidir. En un segon moment, reben la visita de professionals de diferents àmbits laborals que també són exalumnes o famílies de l'escola i van a fer visites a empreses del municipi.

L'objectiu és que els i les joves facin una presa de decisions educatives i professionals amb criteri, informació i reflexió, perquè "no es pot escollir allò que no es coneix".

 

Related Articles

Col·legi Sagrada Família

Pots seguir-nos a través de les xarxes socials:

 

On som

Ens pots trobar a

  • Estrella, 1 (08840-Viladecans)
  • 93 658 08 99
  • direccio@sagradafamiliaviladecans.com
Free Joomla templates by Ltheme