Programació i robòtica

Programació i robòtica educativa

Portant la programació a la vida real

La nostra escola ofereix, des de fa moltíssims anys, la matèria complementària de Treballant amb eines digitals, gràcies a la qual tots els alumnes passen una hora a la setmana per les aules d'Informàtica.

El curs 2016-2017 vam treballar en la reestructuració d'aquesta matèria per tal de reservar un trimestre a cada curs per treballar la programació informàtica. D'aquesta manera, l'últim trimestre tots els alumnes de l'escola, d'I4 a 4t d'ESO, dissenyen els seus programes informàtics.

La programació és el procés de dissenyar, codificar, depurar i mantenir el codi font de programes computacionals. El codi font és escrit amb un llenguatge de programació. El propòsit de la programació és crear programes que tinguin un comportament desitjat.

Actualment una persona ha deixat de ser simplement un consumidor digital per convertir-se en creador i receptor al mateix temps. Per aquest motiu, l’escola ha d'aprofitar per ensenyar als nens que poden utilitzar l’ordinador per realitzar múltiples tasques i al mateix temps poden interactuar-hi per crear programes que els ajudin a resoldre altres tasques.

L'Scratch és un projecte educatiu de llenguatge de programació creat pel grup Lifelong Kindergarten, MIT Media Lab a Massachusetts, sota la direcció de Mitchel Resnick. Ofereix de forma gratuïta una eina de programació que poden utilitzar els nens des de ben petits.El següent pas el vam fer el curs 19-20 amb la introducció de la Robòtica, el que ens ha permès portar la programació a la vida real.

El professorat ens vam formar per poder portar-ho a terme i vam triar un tipus de robot per a cada etapa educativa.
This image for Image Layouts addon

Blue-Bot
El robot per a Infantil i Cicle Inicial

Proposta ideal per aprendre jugant i començar a ensenyar llenguatge direccional i programació, a partir de 3 fins a 7 anys.
This image for Image Layouts addon

Pro-Bot
El robot per treballar la geometria

Recupera l'essència de LOGO per convertir-se en una eina clau i facilitar la transició de la seqüenciació a la programació.
This image for Image Layouts addon

Edison
El robot per a Cicle Mitjà

Robot educatiu fàcil i divertit amb sensors que permeten detectar i esquivar obstacles, començar a moure’s amb un so determinat, rastrejar línies seguint el seu recorregut, detectar la llum i comunicar-se amb altres robots.
This image for Image Layouts addon

mBot
El robot per Cicle Superior

Una solució pensada per introduir els nens en el món de la robòtica i l’electrònica basada en Arduino Uno i programable amb Scratch.
This image for Image Layouts addon

mOway
El robot per a Secundària

Robot autònom i programable que destaca per les seves petites dimensions i les grans prestacions, coses que el converteixen en un dels millors robots per a l'ensenyament.

Col·legi Sagrada Família

Pots seguir-nos a través de les xarxes socials:

 

On som

Ens pots trobar a

  • Estrella, 1 (08840-Viladecans)
  • 93 658 08 99
  • direccio@sagradafamiliaviladecans.com
Free Joomla templates by Ltheme